Vervoer Rotterdam

Openbaar vervoer Rotterdam

Het openbaar vervoer hoeft niet moeilijk te zijn, het is je in centraal Rotterdam erg makkelijk gemaakt. Het makkelijkst en snelst om te reizen binnen de stad zelf is om gebruik te maken van de trams en het uitgebreide metrosysteem. Het metro en tramvervoer wordt bestuurd door vervoersbedrijf RET. Zo ben je in enkele minuten al bij de Lijnbaan om lekker te gaan shoppen. Ook is het gebruik van de trams en metro’s vrij goedkoop. Overal door Rotterdam staan wel genoeg haltes zodat je snel op kan stappen om je reis verder voort te zetten.

Het is erg handig om alvast van te voren je reis te plannen. Dat kan op verschillende websites zoals de NS Reisplanner, 9292, RET en Google Maps houdt tegenwoordig ook de actuele reistijden bij van het openbaar vervoer. De apps/websites zijn erg overzichtelijk, mocht je er dan alsnog niet uitkomen dan zijn er genoeg mensen die je kunnen helpen.

Op moment van schrijven zijn er 11 tramlijnen en 5 metrolijnen waar je dus snel mee door de stad komt, nu zijn er natuurlijk niet alleen maar metro’s en trams. Ook kun je in centraal Rotterdam de bus pakken en de ferry naar de Maasvlakte of Hoek van Holland.

En natuurlijk zijn er ook nog 5 stations in Rotterdam: Rotterdam Centraal, Alexander, Blaak, Lombardijen en Noord, waarvan Centraal natuurlijk het belangrijkste knooppunt is van het OV daar, en station Beurs is het grootste metroknooppunt van Rotterdam, hier kruisen alle metrolijnen zich. Lijn E (RandstadRail) verbindt zelfs Rotterdam met Den Haag. Je kunt zelfs internationale treinen pakken naar Frankrijk, Belgiƫ, Verenigd Koninkrijk en Duitsland!

Taxi Services

Als u liever geen gebruik maakt van het OV of geen OV-Chipkaart heeft kunt u natuurlijk ook een taxi huren. Er zijn meerdere kwalitatief goede taxibedrijven die u graag dag en nacht van uw gewenst locatie naar een locatie naar keuze in Rotterdam brengen.

Ook kunt u zelfs met de watertaxi vervoert worden in Rotterdam, een geheel nieuwe maar zeer leuke ervaring over het water. Er zijn 3 zones voor de watertaxi in Rotterdam: Centrum, Oost en West. In en tussen deze zones hanteren zij ritprijzen per persoon, deze prijzen zijn over het algemeen niet duur en nooit duurder dan 10 euro per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar betaal je zelfs de helft van de prijs!

Deelvervoer

Als je zin hebt om zelf door Rotterdam te touren kun je ook gebruik maken van verschillende deelvervoersmiddelen. Je kunt ervoor kiezen om de deelscooters te huren van GO Scooter & Felyx.

Deze scooters zijn opvallend van kleur en zijn door heel de stad wel te vinden. Door de app te gebruiken kun je een scooter eenvoudig huren en in de toegestane plekken parkeren.

Liever een auto huren? Dan moet je bij SnappCar zijn, op dat platform kan je een auto huren van iemand anders die zijn auto daar aanbied om te huren. Zo heb je direct contact met de aanbieder van de auto.

Vervoer met 'sightseeing'

Meer zien van de Rotterdamse stad? Leuk! Dat kan op verschillende manieren. Je kunt met de ‘Historische tramlijn 15‘ een stadsrondrit van circa 70 minuten krijgen door de Rotterdamse stad met instappen en weer uitstappen op het Willemsplein. Klik hier als je meer wilt weten over deze tramtour. Op de website heb je meer informatie over deze tours en zijn er ook andere tours te vinden en een museum.

Ook rijden ze met buslijn 32 en buslijn 44 langs de mooiste en leukste plekken van Rotterdam. Met bus 32 rijdt je de Maas over en zie je de bekendste bruggen, de Markthal, de Coolsingel, het Nieuwe Insituut, Diergaarde Blijdorp en vele andere bezienswaardigheden.

Met bus 44 start je op Centraal Station. Via Diergaarde Blijdorp rijd je langs de statige panden in Rotterdam-West. Het hoogtepunt van deze it is natuurlijk de Euromast, met de drijvende en varende restaurants van Parkhaven aan de overkant. Ook kun je in het museumpark een van de Rotterdamse musea bezoeken, of gewoon een rondwandeling maken.

Mocht je verder geen OV-chipkaart hebben voor de bus dan is dat geen ramp. Je kunt een RET 2 uur of RET 1 dag kaart kopen. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij de verkoop- en oplaadautomaten in de metrostations of als RET Barcode ticket die je eenvoudig kunt kopen op je telefoon.

Meer leuke plekken om naar toe te gaan vind je bij bezienswaardigheden in Rotterdam.