Bezienswaardigheden

De Markthal

De mooiste bezienswaardigheden vind je vooral in het centrum van Rotterdam. Een daarvan is de Markthal. De Markthal in Rotterdam is niet zomaar een overdekte markthal die je in meer wereldsteden tegenkomt. Maar door de combinatie met woningen is heeft Rotterdam een wereldprimeur.

De markthal heeft een hoefijzervorm die overdekt is, binnen in de markthal zitten diverse restaurants en food shops, maar daar onder nog een supermarkt en een vier-laagse parkeergarage. Als je omhoog kijkt in de markthal zie je het kunstwerk ‘Horn of plenty’ van Iris Roskam en Arno Coenen.

Waterbus

Meer van Rotterdam en omstreken ontdekken? Zoals Dordrecht en Kinderdijk? Ontdek de Rotterdamse waterbus! Vanaf het water kun je in deze plekken uitstappen en de omgeving te voet of met de fiets verkennen.

De waterbus vaart als lijn 18 tussen Heijplaat-Rotterdam en Katendrecht. Met lijn 202 vaar je in een uur van de Erasmusbrug naar de Kinderdijk en je mag zelfs de fiets gratis meenemen!

Voor inwoners van Rotterdam is dit de normaalste zaak van de wereld, maar voor mensen die niet in de buurt wonen is dit een spetterend avontuur. De waterbus ligt naast de Erasmusbrug en vaart iedere dag op en af.

Shoppen in Rotterdam

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Rotterdam is de Lijnbaan & Coolsingel. De lijnbaan is het winkelhart van de stad en is het echt wel zeven dagen per week druk. De lijnbaan is het eerste autovrije winkelgebied van Rotterdam en in de Beurstraverse of Koopgoot vind je alle grote en bekende winkelketens bij elkaar. Van merken zoals Zara, H&M, Tommy Hilfiger, Mango tot de Hollandse HEMA en het beroemdste warenhuis de Bijenkorf.

Als je liever droog winkelt dan kun je in Rotterdam bij de overdekte winkelcentra Alexandrium en Zuidplein terecht. Er zijn meer dan 200 winkels gericht op het gebied van mode, sport, beauty, verzorging, beeld, geluid, wonen, lifestyle, vrije tijd en dienstverlening. Tevens zijn er op Binnenwegplein ook nog veel verschillende leuke winkels te vinden midden in het centrum.

Splashtours

Met een bus op het water rijden. Het klinkt raar, maar met De Splashtours in Rotterdam is het mogelijk. Het is een geweldige manier om Rotterdam te ontdekken van het land én water. De bus is verzorgd zodat hij op land kan rijden en in water kan varen. Zo rijdt u het ene moment door het centrum van Rotterdam en vaart u het andere moment op de Maas zo tussen het scheepsverkeer. Je komt langs alle hoogtepunten van Rotterdam, zoals de Erasmusbrug, de Euromast en de kubuswoningen. De stadstour van Splashtours Rotterdam duurt ongeveer 60 minuten.

SS Rotterdam

SS Rotterdam is de “Grande Dame” van Rotterdam. Het is het grootste passagiersschip ooit gebouwd op Nederlandse bodem en een toonbeeld van Nederlands vakmanschap. Het SS Rotterdam is het voormalige vlaggenschip van Holland America Line en voer van 1959 tot aan zijn pensionering in 2000. U kunt overnachten op het SS Rotterdam, een bezoek brengen of genieten van een drankje en de skyline van Maas en Rotterdam bewonderen.

Niet alleen dat, maar er is ook een hele gave escaperoom waar teambuilding erg belangrijk is. Ook kun je er feesten, een congres of een trouwerij geven. Voor meer informatie raden we aan om op de website te kijken van SS Rotterdam.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is uitgeroepen tot een van de leukste uitjes/dierentuinen van Nederland. Zij hebben de ANWB publieksprijs gewonnen. Je kunt in de dierentuig op ontdekkingsreis door veel verschillende overdekte werlddelen, ook kun je dieren ontmoeten en planten zien uit de hele wereld. Zeker de moeite waard voor een gezin met jonge kinderen.

Kubuswoningen

De kubuswoningen in Rotterdam zijn al bijna 40 jaar een architectonisch fenomeen. De woningen zijn erg opvallend doordat ze vierkant, schuin en geel zijn. Het is een fantastische locatie in Centrum-oost met Station Blaak, de Markthal, de weekmarkt en de Oude Haven allemaal in de directe omgeving. Je moet erg creatief kunnen zijn om zo’n huis in te kunnen delen, en ja je kunt er echt wonen! Ook zitten er een paar bedrijven.

Erasmusbrug

Naast Williamsburg is de Erasmusbrug de tweede maar zeker een hele bekende brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam. Het is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. Deze brug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier. Deze twee bruggen zijn grote bezienswaardigheden van Rotterdam.

Euromast

De Euromast is een uitkijktoren in de Nederlandse stad Rotterdam. Met 185 meter de hoogste publieke toegangstoren van Nederland. Door zijn vorm is de toren goed te zien aan de skyline van Rotterdam. De Euromast is vanaf 1960 voor Floria ontworpen door architect Huig Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren geïnstalleerd in Het Park, vlakbij de ingang van de Maastunnel. Een kraaiennestrestaurant is in vijf dagen 100 meter gestegen.

Op 32 meter hoogte was de toren voorzien van een replica van een scheepsbrug, waardoor het publiek een indruk kreeg van navigatieapparatuur en een kaartenkamer. De toren is gemaakt van gewapend beton en heeft een diameter van 9 meter en een wanddikte van 30 centimeter.

Om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden en daarmee de stabiliteit te vergroten, bestaat de fundering uit een betonblok met een gewicht van 1.900.000 kg. Het stalen kraaiennest hangt 96 meter boven de grond en weegt 20.000 kg.

Met twee liften, beide met vier meter per seconde, worden bezoekers naar het oorspronkelijk hoogste punt gebracht.

Vanuit het hoogste punt kun je zelfs verschillende Rotterdamse bezienswaardigheden zien.